Old Boat, New Tech – Behind the scenes

  • door

Op 1 juli om 20.00 uur, gratis livestream via Youtube. https://youtu.be/UX5MGH3wgkA

Dit najaar op 9 oktober, gaan honderden mensen samen een levensecht houten schip door het oude centrum van Dordrecht trekken. Een ogenschijnlijk onmogelijke klus. Het schip wordt momenteel afgebouwd in de Biesboschhal en is bijna af. 

Het vakmanschap waarmee het schip is gebouwd, is duidelijk zichtbaar. Maar wist je dat er achter de schermen door talloze computerberekeningen met hightech software onvermoeibaar gewerkt is aan de ontwikkeling van dit kunstproject? 

Lang voordat er een beitel het hout zou raken, heeft het team ‘rivier, boot, stad, het schip en zijn reis met grote precisie virtueel gebouwd en voorbereid. Plank voor plank is het hele project, inclusief de reis van het schip door de smalle straatjes, gesimuleerd.

In deze nieuwe livestream verkennen Edward Clydesdale Thomson, simulatie-specialist Petros Mousios, hoogleraar Creatieve Media & Game Technologies van het Breda University of Applied Sciences Mata Haggis & Joan Heemskerk van internet kunstenaars JODI, de relatie tussen kunst, simulatie, animatie, gametechnologie en datavisualisatie. Voertaal van de avond is Engels.